Ruokapöydän tuolien verhoiluttaminen

Ruokapöydän tuolien verhoilu: Ekologinen tapa uudistaa kotia ja luoda persoonallista ilmettä

Koti on paikka, jossa vietämme suuren osan elämästämme. Se on paikka, jossa rentoudumme, vietämme aikaa perheen ja ystävien kanssa. Ruokapöytä onkin on usein kodin keskipiste. Ruokapöydän tuolit ovat olennainen osa tätä tilaa, ja niiden ulkonäkö ja mukavuus vaikuttavat suuresti siihen kuinka viihdymme ruokapöydän äärellä. Tässä artikkelissa tarkastellaan ruokapöydän tuolien verhoiluttamista ekologisena tapana uudistaa kotia ja samalla tuoda siihen persoonallista ilmettä.

Tuolien verhoiluttaminen on ekologinen teko

Ympäristötietoisuus ja ekologisuus on kasvussa ja pienetkin päätökset arjen valinnoissa on at tärkeitä.

Ruokapöydän tuolien verhoiluttaminen on ekologinen ja ympäristön kannalta hyvä tapa uudistaa kotia. Sen sijaan, että ostaisit uusia, teet ympäristön kannalta viisaan päätöksen.

ruokailuryhman-tuolit-verhoiltiin-raikkaan-vihrealla-kankaalla-verhoomo-elegante
1990 luvun ruokailuryhmän tuolit verhoiltiin raikkaalla vaalean vihertävän ja beigen sävyisellä kankaalla.
ruokailuryhman-tuolin-vanha-kulunut-verhoilu
Ruokailuryhmän tuolien alkuperäinen kangas oli jo paikoitellen pahasti nuhjaantunut, likainen. Nyt haluttiin raikkaampi ilme. Kts.yllä oleva kuva.

Monet uudet huonekalut valmistetaan käyttämällä suuria määriä raaka-aineita ja energiaa. Tuotantoprosessit voivat myös aiheuttaa haitallisia päästöjä ja luonnonvarojen tuhlausta. Vanhojen tuolien verhoiluttaminen auttaa vähentämään uusien huonekalujen tarvetta ja siten hillitsee ympäristövaikutuksia. Lisäksi voit valita ekologisia ja kestäviä verhoilumateriaaleja, kuten kierrätettyä kangasta tai luonnonkuituja, parantaen entisestään ekologista jalanjälkeäsi.

Persoonallisuus kodin sisustuksessa

Koti on paikka, jossa voimme ilmaista itseämme ja luoda ympäristön, joka heijastaa persoonallisuuttamme sekä luo rauhoittumisen paikan.

Ruokapöydän tuolien verhoiluttaminen tarjoaa mahdollisuuden lisätä kodin sisustukseen uniikkia ilmettä. Voit valita verhoilumateriaalit, värit ja kuvioinnit, jotka vastaavat omaa tyyliäsi ja mieltymyksiäsi. Tämä antaa kodillesi persoonallisuutta ja tekee siitä entistä houkuttelevamman paikan sekä itsellesi että vieraillesi.

Jos haluat luoda klassisen ilmeen, voit valita hillityt värit ja yksinkertaiset kuviot. Toisaalta, jos pidät rohkeammasta sisustuksesta, voit valita kirkkaita värejä ja graafisia kuvioita.

ruokapoydantuolien-verhoilu-seepra-kuvioisella-kankaalla-verhoomo-elegante-helsinki-espoo-vantaa
Rohkeammalle sisustajalle ruokapöydän tuolit verhoiltiin upealla mustavalkoisella seepra kuvioisella kankaalla.

Valinnat ovat rajattomat, ja voit olla luova kuin haluat. Näin voit myös päivittää kodin ilmettä helposti muuttamatta koko kodin ilmettä.

Ruokatuolien verhoiluttamisen edut

Ruokapöydän tuolien verhoiluttaminen tarjoaa monia etuja. Ensinnäkin vanhat tuolit voivat olla rakenteeltaan kestävämpiä ja niiden runkojen uudelleenkäyttö vähentää jätteiden määrää. 

70-luvun-ruokatuolien-verhoilu-istuinten-korjaus-pehmustus-verhoomo-elegante
Ruokatuolien uudet istuinlevyt pehmustettiin ja verhoiltiin laadukkaalla vaalean vihertävällä kankaalla.
ruokapoydantuolit-istuin-rikki-korjaus-verhoomo-elegante
Vuonna 1973 ostetut ruokatuolien istuimet olivat halki. Verhoomolla tehtiin uudet istuinlevyt, jotka pehmustettiin ja verhoiltiin. Kts. ylempi kuva.

Toiseksi, verhoiluttamalla voit säilyttää tuolien nostalgisen arvon. Ehkä ruokapöydän tuolit ovat olleet osa perhettäsi vuosikymmeniä, ja niillä on tunnearvoa. Verhoiluttaminen mahdollistaa niiden säilyttämisen ja jatkuvan käytön osana kodin sisustusta.

nostalgiset-ruokapoydan-tuolit-verhoiltiin-verhoomo-elegantessa
Opiskelemaan lähtevälle nuorelle verhoiltiin ruokapöydän tuolien istuinosat eläväpintaisella beigen sävyisellä kankaalla.
ruokatuolien-irtoistuimet-verhoiltiin-uudelleen
Verhoomolle ei tarvinnut tuoda muuta, kuin yksi tuoli ja muista tuoleista vain istuinosat eli irtoistuimet.

Kolmanneksi, verhoiluttaminen tarjoaa mahdollisuuden parantaa tuolien mukavuutta esimerkiksi uudelleen pehmustamalla. Ruokapöydän tuolien käytettävyyttä voi miettiä esimerkiksi valitsemalla verhoilukankaaksi kankaan jossa on jo valmiiksi tehty likaahylkivyys käsittely.

Yhteydenotto verhoomoon

Harkitsetko ruokatuolien verhoiluttamista?

Yhteydenotto onnistuu parhaiten sähköpostin kautta. Kerro sähköpostissa kuinka monta tuolia on kyseessä ja mitä haluaisit, että niille tehdään. Liitä mukaan ainakin yksi kuva jossa näkyy koko tuoli. Ilman kuvaa ei hinta-arvion antaminen onnistu. 

Kuvan ja viestin perusteella annamme hinta-arvion työstä ja materiaaleista.

verhoomoelegante(at)gmail.com

Hinta-arvion pyytäminen onnistuu parhaiten sähköpostilla

Verhoomo Elegante toimii pääkaupunkiseudulla Jakomäessä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Ruokapöydän tuolien verhoilussa palvelemme koko pääkaupunkiseutua; Helsinki, Espoo ja Vantaa mutta verhoilutyöt onnistuvat myös laajemmalle Uudenmaan alueelle kuten esimerkiksi Tuusula, Sipoo, Nurmijärvi, Kerava ja Lohja.