Verhoilukankaan valinta – miten valita kotiin sopiva ja laadukas verhoilukangas

Verhoilukankaan valinta

Verhoilukankaan valinta voi olla vaikeaa, sillä verhoilu/huonekalukangas vaihtoehtoja ja kuoseja on tuhansia erilaisia. Miten valita omaan kotiin sopiva ja laadukas verhoilukangas tuhansien erilaisten mallien ja kuosien joukosta?
Tässä kirjoituksessa pysytään muutamassa peruasiassa mitä kannattaa miettiä ja ottaa huomioon jo etukäteen ennen verhoilijan tapaamista.

Käyttökohde

Minkälaiseen huonekaluun kangasta ollaan ostamassa? Onko verhoiltava kohde nojatuoli, sohva, eteisen penkki, ruokatilan tuolit ym.? Samalla kannattaa miettiä kuinka kovassa käytössä kyseinen huonekalu on. Istutaanko siinä päivän aikana useita tunteja vai onko tuoli esimerkiksi vain makuuhuoneessa vaatteiden pitopaikkana.

 

Svenssonin villakankaat
Svenssonin villakankaissa on paljon värivaihtoehtoja.

Väri

Skandinaavisessa kodissa halutaan kotiin valoa ja raikkautta pimeän vuodenajan vastapainoksi. Hyvin vaaleat ja täysin yksiväriset kankaat ovat alttiimpia tahroille ja likaantumiselle, kuin erivärisillä/erisävyisillä langoilla kudotut kankaat. Valkoinen sohva saattaa jopa värjäytä uusista farkuista.

Luonnonkuitu vai tekokuitu?

Luonnonkuitukankaat ovat joko eläin- tai kasviperäisiä. Luonnonkuitu tuntuu miellyttävälle ihoa vasten. Luonnonkuiduista suositumpia ovatkin puuvilla, pellava ja villa.

Tekokuitukankaat ovat useimmiten kestäviä ja edullisempia kuin luonnonkuitukankaat.

Suurin osa nykyään kudotuista kankaista ovat sekakuitukankaita, joissa on sekä luonnonkuituja ja tekokuituja.

Erilaisten kuitujen käytön avulla luodaan erilaisia ominaisuuksia kankaalle esimerkiksi puuvillan seassa tekokuitu lisää kankaan hankauksenkestoa.

 

Lauritzonin verhoilukankaat
Verhoilukankaan valinta voi olla hankalaa, kun tarjolla on paljon erilaisia värejä ja kuoseja.

Lopuksi

Kankaan valinnassa kaikkein tärkein asia on miettiä huonekalun käyttötarkoitus. Jos nojatuoli tai sohva on kovassa käytössä täytyy oikean verhoilukankaan valinnassa ottaa huomioon kuosin lisäksi kankaan helppohoitoisuus sekä kestävyys.

Huonekalun käyttö ja siihen valittu verhoilukankaan materiaali sekä kankaan hoito vaikuttavat siihen kuinka kauan kangas pysyy hyvänä.

Verhoiltavan huonekalun kangas kannattaakin hankkia verhoomon kautta. Verhoilijalle kannattaakin kertoa rohkeasti omat toiveet kankaan suhteen sekä keskustella minkälainen kangas olisi sopiva. Verhoilijan avustuksella löytyykin varmasti juuri sinulle ja verhoiltavan kohteen käyttötarkoitukseen sopiva kangas.
Tervetuloa käymään, Verhoomo Elegante auttaa sinua kankaan valinnassa. Verhoomon toimitilat sijaitsevat Helsingin Jakomäessä. Ota rohkeasti yhteyttä.