Verhoillun moottoripyörän penkin hoito-ohje

verhoillun moottoripyörän penkin hoito-ohje

On aina tärkeää hoitaa oikein niin itse moottoripyörää kuin penkkiäkin. Näin verhoiltu mp-penkki säilyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Suomessa sääolosuhteet voivat vaihdella kesällä todella paljon ja lämpötilaerot saattavat olla kymmeniä asteita. Sää olosuhteet rasittavat materiaaleja ja omalta osaltaan aurinko myös haalistaa niitä.

Oletko koskaan putsannut omaa mp-penkkiäsi tai oletko koskaan miettinyt missä sitä tai pyörääsi säilytät? Seisooko moottoripyöräsi taivasalla heti kevätauringon ilmestyttyä siihen saakka kunnes ensimmäiset pakkassäät ilmaantuvat?

Minulta on monesti kyselty moottoripyörän penkin hoito-ohjetta. Seuraavaan listaan olen koonnut asiakkaiden toiveesta muutaman hyväksi todetun ohjeen, joita noudattamalla mp-satula pysyy käyttökunnossa pidempään.

 Moottoripyörän penkin hoito-ohje, keinonahka

  • Tarkista ennen penkin asentamista paikoilleen, että kaikki kiinnitysruuvit/pultit ovat kunnolla kiinni.
  • Säännöllinen puhdistus esim. pehmeällä harjalla, jotta irtolika ja katupöly eivät vahingoittaisi keinonahan pintaa.
  • Pehmeällä harjalla harjaaminen estää myös pinnan kovettumisen.
  • Tahrojen poisto mahdollisimman nopeasti niiden ilmennyttyä puhtaalla valkoisella kankaalla/puhdistusliinalla. Kangas ei saa olla märkä vaan nihkeä.
  • Keinonahoille löytyy myös niille tarkoitettuja puhdistusaineita joita voi käyttää, jos tahra on vaikeasti irtoava. Puhdistusainetta pitää kokeilla ensin huomaamattomaan kohtaan. Kannattaa ensin kokeilla mahdollisimman mietoja puhdistusaineita.
  • Auringonvalo sekä sään vaihtelut haurastuttavat verhoilua ajan mittaan. Jotta verhoilu säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään ja pehmuste kuivana, suositellaan moottoripyörän säilytystä suojapressun alla, katetussa tilassa ja talvikauden sisätiloissa.
  • Moottoripyörän pesun ajaksi suositellaan, että penkit irroitetaan, jos se on mahdollista. Muuten joko suojataan tai varotaan niiden kasteleminen.
  • Suositeltavaa on myös penkin irroittamisen yhteydessä putsata pohjapuolelta kaikki sinne kertynyt lika ja pöly pois.
  • Pidäthän huolen, että ajohousuissasi ei ole metallisia tai muita kovia osia, jotka saattaisivat hangata tai naarmuttaa keinonahan pintaa.

Lue lisää mp-satulan verhoilusta tai siirry etusivulle Verhoomo Elegante.