Tuolin/nojatuolin verhoilu/päällystys

Nojatuolin, tuolin verhoilu

Oletko miettinyt nojatuolin verhoiluttamista? Ovatko kenties ruokapöydän tuolit uuden kankaan tarpeessa. Tuolin/nojatuolin verhoilu/päällystys ja kunnostustyöt ovat myös ekologinen valinta.

Nojatuolin tai tuolin verhoilu riippuu paljolti siitä onko tuoli vaahtomuovipehmusteinen vai onko se perinteinen pystyjousilla varustettu huonekalu. Perinteisesti verhoilun nojatuolin tai tuolin sisään kätkeytyy paljon erilaisia työvaiheita. Päällepäin näkyy vain kangas mutta sen alta löytyy se aikaavievä kaunis ammattitaidolla tehty käsityö eli tuolin perustus. Jos perustusta ei tehdä kunnolla ja siihen ei käytetä laadukkaita materiaaleja, ei valmis tuoli tule kestämään.

Hintaan vaikuttavat asiat:

Valokuvan perusteella voidaan antaa alustava hinta-arvio mutta lopullinen hinta määräytyy yleensä vasta verhoomossa. Työn hintaan vaikuttavat esimerkiksi seuraavat asiat:

– Huonekalun kunto, perinteinen- vai nykykaluste
– Vanhan verhoilun ja pehmusteiden purku
– Verhoilutyön laajuus ja siihen käytettävät materiaalit; perinteinen joustinkaluste vai vaahtomuovikaluste
– Kangas
– Uuden kankaan mitoitus ja kaavoitus, ompelu ja kiinnitys

Hinta-arvio

Kun pyydät hinta-arviota huonekalun verhoilusta, kannattaa mahdollisimman tarkasti kirjoittaa mitä haluaa verhoiltavaksi tulevalle huonekalulle tehtävän ja missä kunnossa se on. Edottoman tärkeää on liittää mukaan kuva. Ilman kuvaa on hinta-arvion antaminen lähes mahdotonta, koska erilaisia tuoleja on hyvin paljon erilaisia. Pyydä Hinta-arvio

Kangas kannattaa aina hankkia verhoomon kautta. Verhoomosta lötyy laaja valikoima kankaita, jotka ovat juuri verhoilukäyttöön soveltuvia. Verhoilija ottaa huonekalusta mitat, joiden perusteella hän laskee kangasmenekin. Näin asiakkaan huonekaluun tulee valittua juuri siihen käyttötarkoitukseen soveltuva kangas, jota tilataan vain tarvittava määrä. Lisää kankaan valinnasta pääset lukemaan tästä:Kankaan valinta

Verhoomo Elegantessa jokaisen asiakkaan kanssa tehdään myös työtilaussopimus, johon kirjataan verhoilutyöhön sisältyvät työvaiheet, hinta ja valmistumisen ajankohta. Sopimuksia kirjoitetaan aina molemmille osapuolille.

Verhoomo Elegante on Helsingin Verhoilijamestarien  ja sitä kautta myös Suomen Verhoilijamestarien liiton jäsenyritys. Verhoomo Elegante kuuluu myös Suomen Yrittäjiin.

Tuolin/nojatuolin verhoilu/päällystys tuo kotiisi uutta ilmettä ja kangasvalinnalla voi loihtia hyvinkin uniikin kokonaisuuden. Tervetuloa suunnittelemaan oman näköisesi verhoilu!