Askon Marketta tuolin verhoilu

Askon Marketta tuolin verhoilu

Askon Marketta tuolin verhoilu tuli ajankohtaiseksi, kun asiakkaalla tämä tuoli oli ollut pitkään kellarissa säilössä. Nyt oli tullut aika tuolin kunnostukselle ja verhoilulle.

Heti oli selvää, että tuolin pehmustukset vaihdettaisiin myös uusiin. Alun perin on useimmiten pehmustuksena käytetty flokkivanua mutta nyt pehmustus uusittiin käyttäen vaahtomuovia ja vanua.

Kankaan valinta

Verhoomolta löytyy laaja kangasvalikoima ja malleja on mahdollisuus lainata myös kotiin. Kotona saa rauhassa katsella ja tutustua kankaisiin ja verhoilukankaiden sävyt tulevat esiin oikeassa ympäristössä.

Verhoilukankaan valinta saattaa joskus tuntua hankalalta, koska valikoimaa on niin runsaasti. Siksi olenkin koonnut pienen tietopaketin siitä mitä kannattaa ottaa huomioon kangasta valikoidessa.

Tähän tuoliin asiakas valikoi hyvin 50- ja 60-luvun teemaan sopivan kankaan ja sävyn. Cascais kangas on hyvä ja vahva verhoilukangas Lauritzonin mallistosta. Värimalleista valikoitui sinapinkeltainen tyylikäs ja vivahteikas kangas.

marketta tuoli ennen kunnostustamarketta tuoli verhoiltu sinapinkeltaisella verhoilukankaalla

Marketta tuolin historiaa

Tuoli on Askon tuotantoa ja se on lepotuoli nro 2464 mutta sitä on myyty Marketta nimellä. Tuoli on tullut tuotantoon joulukuussa 1959 ja sitä on myyty vielä 1960- luvun alussa. Suunnittelijaksi on Kaunis Koti-lehdessä ilmoitettu Aulis Leinonen mutta varmuutta suunnittelijasta ei kuitenkaan ole.

Se onko verhoomolla kunnostuksessa käynyt tuoli aito Askon Marketta tuoli, jää tällä kertaa arvoitukseksi. Ainakin jalkoina toimivan puusarjan poikkipinnat eroavat Askon kuvastossa olevista tuoleista.