Keinutuolin verhoilu – vanhan keinutuolin kunnostus

Keinutuolin verhoilu ja pelkkä näkeminenkin tuo muistoja mieleen lapsuuden kodistani. Vanha keinutuoli oli ehdottomasti lempipaikkani istua. Itseasiassa se oli niin suosittu, että paikasta sai välillä kilpaillakin. 

Keinutuolissa istuminen ja siinä keinuminen on mieltä rauhoittavaa. Mieli lepää sen rauhallisessa keinumisliikkeessä. Siksi onkin erityisen mukavaa, että olen saanut verhoilla useamman keinutuolin. Verhoilutyön parhaita puolia onkin työn monipuolisuus. Tässä kirjoituksessa kurkistetaankin kolmen erilaisen keinutuolin verhoiluun.

Keinutuolin nahkaverhoilu

Tämä kuvassa oleva keinutuoli on alunperin peräisin Amerikasta. Vanha nahka oli aivan kulunut ja monesta paikkaa jo revennytkin. Vanha verhoilu oli tehty pingoittamalla tarpeeksi paksu nahka ja kiinnittämällä se runkoon koristenauloilla. Uusi keinutuolin nahkaverhoilu tehtiin samalla tavalla. Asiakas valikoi keinutuoliin aivan ihanan suklaan ruskean kasviparkitun nahan.

keinutuolin nahkaverhoilu
Keinutuolin nahkaverhoilu ruskealla karviparkitulla nahalla.

Keinutuolin pehmustus ja päällystys

Asiakas oli yhteydessä minuun, kun heillä oli isovanhemmilta peritty keinutuoli, josta puuttui sekä kangas että pehmustus. Asiakkaan toiveena oli löytää kangas, joka olisi samalla moderni mutta siinä olisi hiukan entisajan henkeä. Uusi verhoilukangas nimeltään Kuusimetsä löytyikin kotimaisen Annalan valikoimista. Valittu sävy sopii mainiosti keinutuolin puupintoihin. Pehmustukseen käytettiin vaahtomuovia.

Keinutuoli verhoiltu kotimaisella Annalan kankaalla
Keinutuolin verhoilu Annalan Kuusimetsä kankaalla.

Keinutuolin verhoilu ja kunnostus

Keinutuolimalleja löytyy paljon erilaisia. Niistä perinteinen täysipuinen taitaa olla yleisin mutta sitten löytyy myös kuvan kaltaisia joissa istuimessa on joustinperustus ja selkänojakin on pehmustettu. Tähän keinutuoliin oli sisustussuunnittelija löytänyt oikein kauniin verhoilukankaan. Verhoilukangasmalleja löytyy Verhoomo Elegantesta useilta eri toimittajilta. Niitä on mahdollisuus tulla katsomaan ja valikoimaan sovittuna aikana.

Tässä keinutuolissa istuin kunnostettiin uusimalla siihen joustimet sekä muut pehmustemateriaalit. Selkänoja selvisi hiukan  vähemmällä mutta selkänojan pehmustusta myöskin parannettiin. 

Lopputuloksena on äärimmäisen kaunis keinutuoli, jossa varmasti viihtyy keinahdellen vaikkapa kirjaa lukien.

keinutuolin verhoilu - vanhan keinutuolin verhoilu
Keinutuolin verhoilu ja kunnostus.

Löytyykö sinun kotoasi keinutuoli, joka kaipaisi uutta ulkonäköä tai kunnostusta? Laita ihmeessä viestiä sähköpostin välityksellä. Viestiin kannattaa aina liittää kuva kohteesta ja lyhyt selostus toiveista ja kunnostuksen määrästä.

Verhoomo Elegante sijaitsee Helsingissä Jakomäessä. Verhoomon lähimmät toimialueet ovat Tapanila, Puistola, Heikinlaakso, Vaarala sekä Malmi. Verhoiluasioissa palvelemme toki koko pääkaupunkiseutua ja verhoomolle on helppo tulla esimerkiksi Porvoosta ja Sipoosta.